OPVANGDIEREN

Op Facebook vind je alle Konijnen die momenteel in onze opvang zitten te wachten op een lief Maatje en een nieuw tehuis. Deze pagina is niet bedoeld als catalogus van internetbruiden en -bruidegommen, waaruit je interactief een keuze kan doen, het is toch echt beter om je Konijn zelf te laten kiezen. Op verzoeken betreffende specifiek Konijn(en), gaan wij dus niet in.
Onze Konijnen worden allemaal ingeënt tegen Myxomatose, VHS en RHD2. Als ze de entingen nog niet gehad hebben, mogen ze nog niet weg. De Konijnen kunnen allemaal buiten wonen, ze zijn hier ook bij buitentemperatuur gehuisvest. Overigens kunnen ze ook zonder problemen BinnenKonijn worden.
We plaatsen bij voorkeur in de regio Z-O-Brabant en Limburg uit. Omdat Konijnen van nature hele sociale dieren zijn, die het liefst een maatje hebben, plaatsen we geen Konijnen uit die alleen komen te zitten. Ook een zogenaamde LAT is in onze ogen geen optie, ze moeten écht samen zitten. Maar aangezien er al meer dan genoeg ongewenste Konijnen zijn, willen we alleen een koppeling Dame x gecastreerde Heer. Er mag niet met onze Konijnen worden gefokt.
Het verstandigste is altijd om je eigen Konijn mee te brengen en zelf een leuke Verloofde te laten uitzoeken. Staar je vooral niet blind op een Konijn wat jij graag wilt.
Als er bij een Konijn staat dat zij is gaan daten, dan heeft het geen zin om te informeren naar dat Konijn: hij/zij is het dan bij een Lieve Verloofde aan het proberen.