OPVANG INFO

KonijnenOpvang Franky is een ideële stichting zonder winstoogmerk. De Opvang krijgt geen subsidie en draait voornamelijk op particuliere giften.

De doelstelling van KonijnenOpvang Franky is:

“het opvangen en herplaatsen van gedumpte, gevonden dan wel afgestane Konijnen”

Wij vangen dus Konijnen op met het doel ze te herplaatsen, niet om ze zelf te houden. Nieuwe Konijnen blijven bij ons minimaal 2 weken in quarantaine. ZwerfDames worden, als hun conditie dit toelaat, zo snel mogelijk gesteriliseerd. Mocht er toch nog een eigenaar komen, dan worden de kosten van sterilisatie in rekening gebracht. Konijnen jonger dan 10 weken worden niet uitgeplaatst. Heren worden eerst geholpen en moeten dan 4 weken wachten tot ze onvruchtbaar zijn.

De hoofdlocatie van KonijnenOpvang Franky bevindt zich in het zuiden van Eindhoven, in de buurt van knooppunt Leenderheide. We werken uitsluitend op afspraak, indien nodig ook ‘s avonds of in het weekeinde. Afspraken kunnen alleen telefonisch gemaakt worden.

Nadat je een afspraak met ons hebt gemaakt, ontvang je de volledige adresgegevens.

Wat betreft Aanschaf en Afstand doen, doen we alleen zaken met volwassenen die bevoegd zijn om een handtekening te zetten. Ook informatieve telefoontjes over Aanschaffen of Afstand doen, dienen door een volwassene gepleegd te worden.

Opvangdieren

Nieuwe Konijnen blijven bij ons minimaal 2 weken in quarantaine. Dames van onzekere herkomst worden, mits hun gezondheid het toelaat, meteen gesteriliseerd. Heren worden, indien nodig, eerst ‘geholpen’ en moeten dan 4 weken wachten tot ze onvruchtbaar zijn. De Konijnen worden ook zo snel mogelijk tegen Myxomatose en VHD en RHD2 ingeënt.

De hoofdlocatie van KonijnenOpvang Franky bevindt zich in het zuiden van Eindhoven, in de buurt van knooppunt Leenderheide. We werken uitsluitend op afspraak, op verzoek soms ‘s avonds of in het weekeinde.

Konijnen

Bij opvangdieren vind je alle Konijnen die momenteel in onze opvang zitten te wachten op een lief Maatje en een nieuw tehuis. Omdat Konijnen van nature hele sociale dieren zijn, die het liefst een maatje hebben, plaatsen we geen Konijnen uit die alleen komen te zitten. Als er bij een Konijn staat dat hij of zij aan het daten is betekent dat dat hij/zij het bij een nieuw baasje aan het proberen is met een lieve Verloofde. Het heeft dan ook geen enkele zin om nog naar zo’n Konijn te informeren.