Onze hokjes

Onze kleinste hokken zijn 80 cm bij 60. Onze grootste 1.20 bij 60.
En een heel groot verschil met ieder willekeurig dierenwinkel pokkenhok is dat onze hokken 60 cm hoog zijn. Ieder Konijn kan er rechtop in zitten. Ook heeft ieder hok op halve hoogte een zitplankje van 30 tot 40 cm breed, over de lengte of de breedte van het hok. Leuk om op of onder te zitten.
Verder is de hele flat zo gebouwd dat ze elkaar kunnen zien. Want de meeste dumpKonijnen zitten al maanden alleen en bloeien op als ze een soortgenoot zien.
Een aantal hokken kan geschakeld worden zodat een Moeder met kinderen een 3-kamer-apprtement kan hebben, of een gezellig Koppel in ieder geval een 2-kamerflat heeft.

In de andere helft van de Opvang gebruiken we op dit moment nog kooien van 1.00 bij 50. We willen daar ook hokken gaan bouwen volgens hetzelfde principe als de andere.

De Konijnen krijgen allemaal een knuffelbeest als tijdelijk gezelschap, kranten om te scheuren en huisjes en bakjes en andere spullies om mee te rotzooien en te spelen.
We proberen iedereen om de beurt los te laten lopen, het maximum is 5 tegelijk met hekjes ertussen, natuurlijk.

Verder gaan we bijtijds naar de dierenarts als er wat aan de hand is, en wordt iedereen standaard geënt. De entingen worden ook bijgehouden.
Het doel van onze Opvang is het herplaatsen van Konijnen, de gemiddelde verblijfsduur ligt op 3-4 maanden. Dit wordt nogal beïnvloed doordat het gros van de mannen niet geholpen is (want dat is zielig, of was niet nodig want hij zat toch alleen, en het kost geld) en ze dus minimaal 4 weken moeten uitwoeden voordat ze iets met een Lady mogen doen.

Over het algemeen merken we dat afstandsKonijnen het hier prima doen, alleen al door de aanwezigheid van andere Konijnen. En het feit dat ze altijd iedere dag 3 keer iets te eten krijgen is voor veel Konijnen ook nieuwe belevenis.