Afstaan

Vanaf 1 januari 2022 vangen wij geen afstandsdieren meer op uit de gemeentes:

Helmond, Laarbeek, Asten, Someren en Gemert-Bakel. Voor asiel Helmond: 0492-513971 https://dierenambulancehelmond.nl/

NB: Uiteraard zijn Konijnen die origineel bij ons vandaan kwamen, nog steeds welkom, indien nodig.

De voorwaarden voor afstand doen van 1 of 2 Konijnen:

Je betaalt een minimale bijdrage van 45,00 euro per Konijn aan opvangkosten.
Als het Konijn/de Konijnen niet gevaccineerd is/zijn, komt er 10 euro per Konijn bij.
Als het Konijn/de Konijnen wel gevaccineerd is/zijn, dan moet er uiteraard een bewijs van zijn, bijvoorbeeld een vaccinatieboekje. Uiteraard zijn er ook kosten aan verbonden als de vaccinatie bijna verlopen is.

Het Konijn wordt eigendom van de stichting KonijnenOpvang Franky, hiertoe wordt een afstandsverklaring getekend.

Als je het Konijn (of de Konijnen) komt brengen, is het verstandig om eventuele kinderen thuis te laten. Ervaring leert dat kinderen niet goed kunnen overzien dat hun dier maar een beperkte tijd hier in een hok zal zitten, en dat ze behoorlijk van streek (kunnen) raken als ze hier komen. Ook zijn wij geen strafkamp om nog eens goed te helpen inpeperen wat er gebeurt als je niet goed voor je dieren zorgt.

In tegenstelling tot alle verzonnen gruwelverhalen die op internet de ronde doen, laten wij dieren NOOIT “afspuiten” omdat ze niet plaatsbaar zouden zijn.

Voor je afstand doet, is het misschien raadzaam om eens te overleggen wat de reden is van afstand doen, en of er misschien andere oplossingen zijn. Buiten allergie is namelijk de voornaamste reden dat een Konijn, en dan vooral een Dame, vals zou zijn. Maar een Konijn is in feite zelden tot nooit vals, maar verdedigt haar territorium, zoals een fatsoenlijk Konijn dat hoort te doen.
Lees dan eerst eens dit verhaal.

Wij doen niet aan bemiddeling in de vorm van het vinden van een nieuwe eigenaar terwijl het Konijn nog bij de oude eigenaar zit.