Afstaan

Als je om wat voor reden dan ook, afstand wil doen van je Konijn(en), kun je, indien je uit de regio Eindhoven komt, met ons contact opnemen. Haal geen koppels uit elkaar, dat is intens gemeen.
Wij doen dat ook niet en nemen koppels dan ook als zodanig aan.

Je Konijn(en) hier brengen is niet een Lot Erger Dan De Dood, wat mensen nogal eens denken. Het gros van de Konijnen is zelfs hier beter af omdat ze eindelijk onder soortgenoten komen te zitten nadat ze, vaak al jarenlang, alleen hebben gezeten. Verder stellen wij behoorlijk strenge eisen bij herplaatsing. Nadat je een telefonische afspraak met ons hebt gemaakt, ontvang je de volledige adresgegevens.

De voorwaarden voor particulieren die afstand willen doen van 1 of 2 Konijnen:

Je betaalt een minimale bijdrage van 35,00 euro per Konijn aan opvangkosten.
Als het Konijn/de Konijnen niet gevaccineerd is/zijn, komt er 10 euro per Konijn bij.
Als het Konijn/de Konijnen wel gevaccineerd is/zijn, dan moet er uiteraard een bewijs van zijn, bijvoorbeeld een vaccinatieboekje. Uiteraard zijn er ook kosten aan verbonden als de vaccinatie bijna verlopen is.

Het Konijn wordt eigendom van de stichting KonijnenOpvang Franky, hiertoe wordt eenĀ afstandsverklaring getekend.

Bij meer dan 2 Konijnen gaat de afstand in overleg. Hetzelfde geldt voor instanties zoals gemeentes, kinderboerderijen etc etc.

Als je het Konijn (of de Konijnen) komt brengen, is het verstandig om eventuele kinderen thuis te laten. Ervaring leert dat kinderen niet goed kunnen overzien dat hun dier maar een beperkte tijd hier in een hok zal zitten, en dat ze behoorlijk van streek (kunnen) raken als ze hier komen. Ook zijn wij geen strafkamp om nog eens goed te helpen inpeperen wat er gebeurt als je niet goed voor je dieren zorgt.

In tegenstelling tot alle verzonnen gruwelverhalen die op internet de ronde doen, laten wij (noch andere opvangen en asiels) dieren NOOIT “afspuiten” omdat ze niet plaatsbaar zouden zijn.

Voor je afstand doet, is het misschien raadzaam om eens te overleggen wat de reden is van afstand doen, en of er misschien andere oplossingen zijn. Buiten allergie is namelijk de voornaamste reden dat een Konijn, en dan vooral een Dame, vals zou zijn. Maar een Konijn is in feite zelden tot nooit vals, maar verdedigt haar territorium, zoals een fatsoenlijk Konijn dat hoort te doen.
Lees dan eerst eens dit verhaal.

Wij doen niet aan bemiddeling in de vorm van het vinden van een nieuwe eigenaar terwijl het Konijn nog bij de oude eigenaar zit.